Focus op duurzaamheid - onze inzet voor een betere toekomst

Duurzaamheid in de productie - Gerecycled polyester in al onze rugzakken 

Bij Zeeksack streven we ernaar om producten te maken die niet alleen praktisch en nuttig zijn, maar ook duurzaam en verantwoord. Daarom hebben we besloten om vanaf 2023 gerecycled polyester te gebruiken in al onze rugzakken.

Onze droom is om een duurzamere toekomst te creëren, waarin we onze impact op het milieu kunnen verminderen en tegelijkertijd producten van de hoogste kwaliteit kunnen aanbieden. Daarom gebruiken wij polyester, dat is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Afhankelijk van welke van onze rugzakken je kiest, zijn er tussen de 5-20 PET-flessen van 550 ml gebruikt om het benodigde materiaal te produceren. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat de rugzak die je draagt deel uitmaakt van een circulair en duurzaam productieproces, want in plaats van onze producten te baseren op nieuwe kunststof componenten, gebruiken we reeds bestaande materialen die anders wellicht zouden worden weggegooid.  

Maar we hebben niet alleen omwille van het milieu voor gerecycled polyester gekozen. Het is ook een materiaal dat net zo duurzaam en slijtvast is als traditioneel polyester. Onze rugzakken zijn dankzij stresstesten berekend op de zwaarste omstandigheden. We streven naar duurzaamheid in twee opzichten, zowel op het gebied van duurzame materialen als van een lange levensduur van de producten. 

Onze reis naar een duurzamere toekomst betreft niet alleen de keuze van materialen. We willen ook onze impact op het milieu tot een minimum reduceren door waar mogelijk de vervoerswijzen te gebruiken die de minste impact op het milieu hebben, de voorkeur te geven aan hernieuwbare energiebronnen en verpakkingen te gebruiken die de laagst mogelijke impact op het milieu hebben. Onze ambitie is om op alle niveaus verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact op het milieu.  

Duurzaamheid in het dagelijks leven - Onze praktische rugzakken maken het verschil

Voor ons gaat een duurzaam leven niet alleen over milieubewustzijn, maar ook over het gemakkelijker maken van het dagelijks leven. Bij ons design vormen harmonie, ergonomie en energie het uitgangspunt, waarbij we praktische en slimme rugzakken en accessoires hebben gecreëerd die onze gebruikers helpen hun zaken op orde te houden bij een actief dagelijks leven.

Met meerdere compartimenten en oplossingen om je spullen geordend in te pakken, vind je met onze rugzakken gemakkelijk wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Dat vermindert stress en creëert tijd voor belangrijkere dingen in het leven. Tegelijkertijd zijn onze rugzakken ontworpen met comfort in het achterhoofd - met verstelbare riemen en ademende rugpanelen, die voor een comfortabele pasvorm zorgen en ongemakken of pijn tijdens lange dagen helpen vermijden. We willen je duurzaam ontlasten, zowel fysiek als mentaal. 

We zijn dankbaar dat we mensen kunnen helpen duurzamer te worden met zoiets aparts als rugzakken en bijbehorende producten. Wij denken dat het essentieel is om keuzes te maken die zowel jezelf als het milieu ten goede komen en we hopen dat onze praktische rugzakken en accessoires je daarbij kunnen helpen.