Contact

Wil je met ons in contact komen? Gebruik het onderstaande formulier of neem direct contact met ons op via e-mail. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Als huidige of toekomstige gebruiker van onze producten stellen wij je mening op prijs. We streven er voortdurend naar om beter te worden en zo optimale producten voor je te creëren.

Of je nu Zeeksack het beste vindt sinds gesneden brood, iets wilt inbrengen, een geniaal idee wilt delen, wat kritiek hebt of gewoon een geweldig verhaal wilt vertellen, we horen graag van je.

Je kunt een snelle reactie verwachten van onze klantenservice!

Inklapbare content

Op zoek naar je orderbevestiging?

Controleer eerst je spammap als je naar je orderbevestiging zoekt maar deze niet kunt vinden.

Neem contact met ons op als je je orderbevestiging nog steeds niet kunt vinden. Dan sturen we je een nieuwe.

Hoe kan ik een product retourneren?

Je kunt je product eenvoudig retourneren door het vooraf betaalde retourlabel te gebruiken dat in het pakket is inbegrepen.

Is het mogelijk om Zeeksack rugzakken in een winkel te kopen?

Nee, we verkopen uitsluitend via onze online winkel. We hebben geen fysieke winkels en verkopen niet via andere detailhandelaren. Door tussenpersonen over te slaan, kunnen we de prijzen laag houden terwijl we de hoogste kwaliteit van al onze producten bieden.

Hoe lang duurt het voordat een retour of omruiling is verwerkt?

De terugbetaling wordt automatisch uitgevoerd naar dezelfde betaalmethode die is gebruikt voor de bestelling, binnen twee werkdagen nadat we je retour hebben ontvangen.

Wat als ik geen retourlabel heb?

Als je geen retourlabel hebt ontvangen of het bent kwijtgeraakt, kun je altijd contact met ons opnemen via het onderstaande formulier of rechtstreeks via support@zeeksack.com en wij sturen je een nieuw label via e-mail.

Wat gebeurt er nadat ik een bestelling heb voltooid?

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je een orderbevestiging via e-mail. Zodra het product is verzonden vanuit ons magazijn, ontvang je een ontvangstbewijs met belastingdetails via e-mail. Je kunt je bestelling volgen via de trackinglink die naar je e-mail en sms wordt gestuurd.

Hoe kan ik mijn pakket volgen?

Wanneer je artikel ons magazijn verlaat, ontvang je een trackinglink via e-mail en sms. Gebruik deze om de levering te volgen. Afhankelijk van de vervoerder die je bij het afrekenen hebt gekozen, kun je het pakket vaak ook in hun app volgen. De levering duurt meestal 1-2 dagen zodra het ons magazijn verlaat.

Kan ik mijn betaalmethode wijzigen?

Als je met Klarna hebt besteld, kun je soms kiezen om later of in termijnen te betalen via hun app. Helaas, als je ervoor kiest om met een creditcard of een andere directe betaalmethode te betalen, kun je je betaalmethode niet wijzigen.

Waar kan ik mijn factuur inclusief btw vinden?

Je zou een ontvangstbewijs met btw-gegevens via e-mail moeten hebben ontvangen na je bestelling. Controleer je inbox en spamfolders. Als je het niet kunt vinden, neem dan contact met ons op en dan sturen wij je een nieuw ontvangstbewijs.

Hoe verzorg je een Zeeksack rugzak om hem langer mee te laten gaan?

Om je Zeeksack rugzak langer mee te laten gaan, neem je hem af met een natte doek om vuil te verwijderen en vermijd het gebruik van sterke reinigingsmiddelen. Laat de rugzak aan de lucht drogen en bewaar hem op een koele, droge plek wanneer je hem niet gebruikt. Alle Zeeksack rugzakken zijn gemaakt van sterk waterafstotend gerecycled polyester, dus ze zijn gebouwd om alle soorten weer aan te kunnen en lang in goede staat te blijven.

Hoe milieuvriendelijk zijn producten van Zeeksack?

Producten van Zeeksack zijn zeer milieuvriendelijk. Onze producten zijn gemaakt van gerecycled polyester, wat helpt om plastic afval te verminderen. Ze zijn gecoat met fluorcarbonvrije duurzame waterafstotende laag en bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals PFAS, waardoor ze veiliger zijn voor het milieu en voor jou. Met waterafstotende duurzame materialen bieden onze producten zowel kwaliteit als duurzaamheid.

Kun je Zeeksack rugzakken met een bedrijfslogo bestellen voor zakelijke geschenken?

Ja, je kunt Zeeksack rugzakken met je bedrijfslogo bestellen voor zakelijke geschenken. We werken samen met een drukkerij om logo’s te personaliseren en veel bedrijven gebruiken onze rugzakken voor geschenken aan werknemers en klanten. Voor zakelijke bestellingen kun je contact met ons opnemen via b2b@zeeksack.com.

Zijn er speciale aanbiedingen voor nieuwe klanten?

Ja, er zijn speciale aanbiedingen voor nieuwe kopers. Gebruik de kortingscode EERSTE10 om €10 korting te krijgen op je eerste bestelling.

Hoe gaan jullie om met verloren of beschadigde bestellingen?

Als een bestelling verloren of beschadigd is, sturen we je een nieuw product zonder extra kosten en behandelen we alle problemen met de vervoerder. We nemen volledige verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je je bestelling in perfecte staat ontvangt.

Is het mogelijk om een product om te ruilen voor een ander?

Als je een product dat je hebt besteld wil ruilen, doe dan het volgende: Retourneer het artikel en dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Plaats vervolgens een nieuwe bestelling voor het product dat je in plaats daarvan zou willen.

Contactformulier