Dit geldt voor handbagage op reis

Dit geldt voor handbagage op reis

Als je met het vliegtuig reist, zijn er veel dingen om je rekening mee te houden. Zoals wat je moet meenemen en hoe je het moet inpakken. Verschillende eisen aan handbagage kunnen ook voor problemen zorgen, waardoor je te maken kunt krijgen met vervelende extra kosten als je niet weet wat voor jouw specifieke vlucht geldt. Daarom hebben we deze gids en tips samengesteld om duidelijkheid te geven over wat van toepassing is.

Of je nu lang op vakantie gaat of een korte zakenreis maakt, het is belangrijk dat je de juiste handbagage bij je hebt. Handbagage is normaal gesproken inbegrepen in je vliegticket en dan is het belangrijk om te weten welke beperkingen er zijn en hoe je daar bij inpakken het beste rekening mee kunt houden. Dan kan een praktische rugzak een redder in nood zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een rugzak als handbagage is dat deze je meer bewegingsvrijheid geeft op de luchthaven. Met cabinebagage of een laptoptas is het lastig om je handen vrij te hebben voor je ticket, paspoort en dergelijke. Met een rugzak daarentegen heb je beide handen vrij en reis je ergonomisch omdat het draaggewicht gelijkmatig over je rug wordt verdeeld.

Een bijkomend voordeel van een rugzak is dat deze meestal binnen de regels voor inbegrepen handbagage valt, plus dat hij onder de stoel voor je kan worden geplaatst, wat een eis is van sommige luchtvaartmaatschappijen.

Bij Zeeksack hebben we een verscheidenheid aan praktische rugzakken die door de meeste luchtvaartmaatschappijen geaccepteerd worden als handbagage. Onze rugzakken zijn ontworpen met het oog op bruikbaarheid en praktische functie. Ze hebben een ergonomisch ontwerp voor een optimaal comfort en zijn voorzien van een groot aantal compartimenten en opbergmogelijkheden, die het gemakkelijk maken om je spullen te ordenen en te vinden wat je nodig hebt. En het beste van alles is dat onze rugzakken zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen, zodat ze geschikt zijn voor al je reizen.

Als je op zoek bent naar een praktische en comfortabele oplossing voor je handbagage, aarzel dan niet om ons assortiment rugzakken van Zeeksack te bekijken. We hebben een breed scala aan rugzakken in verschillende maten en modellen en dat maakt dat je precies degene kunt vinden die het beste bij jouw wensen past.

Denk er vooral ook aan dat de regels voor handbagage van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij en zelfs van vliegtuig tot vliegtuig kunnen verschillen, dus informeer bij de specifieke luchtvaartmaatschappij of check het specifieke vliegtuig voordat je op reis gaat om er zeker van te zijn dat jouw rugzak binnen hun regels past. Om je op weg te helpen, hebben we de regels voor handbagage die verschillende luchtvaartmaatschappijen hanteren op een rijtje gezet.

Dus pak slim in, reis comfortabel en onthoud dat een handige rugzak van Zeeksack een goede keuze als handbagage is als je gaat vliegen.

Hier volgt een aantal handbagageregels van verschillende luchtvaartmaatschappijen:

Air France

Afmetingen: 55 x 35 x 25 cm

Gewicht: 12 kg

British Airways

Afmetingen: 56 x 45 x 25 cm

Gewicht: 23 kg

Easyjet

Afmetingen: 56 x 45 x 25 cm

Gewicht: Geen beperkingen op gewicht

Finnair

Afmetingen: 56 x 45 x 25 cm

Gewicht: 8 kg

KLM

Afmetingen: 55 x 35 x 25 cm

Gewicht: 12 kg

Lufthansa

Afmetingen: 55 x 40 x 23 cm

Gewicht: 8 kg

Norwegian

Afmetingen: 55 x 40 x 23 cm

Gewicht: 10 kg

SAS

Afmetingen: 55 x 40 x 23 cm

Gewicht: 8 kg

Turkish Airlines

Afmetingen: 55 x 40 x 23 cm

Gewicht: 8 kg

Ryanair

Afmetingen: 40 x 20 x 25 cm

Gewicht: Geen beperkingen, moet passen onder de stoel voor je

Terug naar blog